Forumsee logo
Forumsee » Photography » General » Read message
RSS: Subscribe to RSS

Auto mode & ISO400 - a question for the landscape guys

Talk Basics - Talk Photography - www.talkphotography.co.uk
Good afternoon,

Out this afternoon for an hour with my D3100 "trying" a landscape or two. When in Auto mode the camera was giving an ISO reading of 400. If I want to try shooting at ISO100, I believe I will need to take it out of Auto and shoot in one of the manual modes. Should I use the Aperture mode and let the camera sort out the shutter speed? I only have kit lenses, using the 18-55mm where should I start with the aperture size? I seem to remember "the bigger the f/stop the longer the depth of field".

Thank you in advance.

 


Read responses in talkphotography.co.uk

Tags


Last videos:

I'm a YouTube Poet
I'm a YouTube Poet
Happy Holidays, from an Airport
Happy Holidays, from an Airport
Printing Tutorials
Printing Tutorials
Sony a7R III
Sony a7R III
HSS and Flash Meters
HSS and Flash Meters
Documentaries on LF photography
Documentaries on LF photography
4K 60p Panasonic GH5 thread
4K 60p Panasonic GH5 thread
Insane drone video with Samsung 360 cameras !
Insane drone video with Samsung 360 cameras !
Cars · 
Mobility · 
Hardware · 
Motorbikes · 
Travel · 
Boating · 
Aviation · 
production-frontend
About Forumsee · Contact · Privacy policy · Request content removal
We use cookies for navigation analysis and personalized advertisement. By using our site, you agree to our use of cookies.
Accept  ·  Learn more